728x90 AdSpace

  • Latest News

    Tuesday, July 12, 2016

    चना खानुका फाइदाहरु


    चना खानु स्वास्थ्यका लागी फाइदाजनक
    हुन्छ, त्यो पिसेको होस्
    या टुसा पलाएको होस् । चनामा पाइने
    पौष्टिक तत्वहरू कार्बोहाइड्रेट, प्रोटिन,

    आइरन, भिटामिन, क्याल्सियमका कारण
    स्वास्थ्यको लागी फाइदाजनक हुन्छ । दिनहुँ
    चनाको प्रयोगका केही फाइदाहरू
    यस्ता छन् :
    १. टुसा पलाएको चना सामान्य
    चनाभन्दा कैयौ गुणा पौष्टिक हुने हुनाले
    टुसा पलाएको चना दैनिक प्रयोग गर्नु
    स्वास्थ्यका लागी राम्रो मानिन्छ ।
    २. चना प्रयोगले सुन्दरता बढ्नुका साथै
    मष्तिष्क पनि तेज हुन्छ ।
    ३. दैनिक रूपमा चनाको रोटी दश दिन
    खानाले मधुमेह रोगलाई कन्ट्रोल गर्छ ।
    ४.
    पत्थरीको समस्यामा पनि चना फाइदाजनक
    हुन्छ । राती एक मुठ्ठी चनाको दाल
    भिजाएर बिहान महसँग मिसाएर खानु
    राम्रो हुन्छ ।
    ५. गर्भवती महिलामा यदी बान्ता हुने
    समस्या छ भने चनाको सातु खुवाउँदा उक्त
    समस्याबाट राहत मिल्छ ।
    ६. नियमित चनाको प्रयोगले रगत
    सफा गर्छ जसले छालालाई ममुलायम बनाउँछ
    ७. चनाले यौनशक्ति बढाउन पनि मद्धत
    गर्छ ।
    ८. दैनिक रूपमा चनाको प्रयोग गर्नाले
    कपाल झर्ने समस्याबाट पनि केही हदसम्म
    छुटकारा पाउन सकिन्छ ।


    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 comments:

    Post a Comment

    Item Reviewed: चना खानुका फाइदाहरु Rating: 5 Reviewed By: Unknown
    Scroll to Top